سالم ترین میوه های جهان
معرفی 10 میوه سالم دنیا
آناناس
از نظر مواد مغذی، آناناس (Pineapple) میان میوههای استوایی، فوقستاره است! یک پیمانه (۲۳۷ میلیلیتر) آناناس، ۱۳۱ درصد از مقدار موردنیاز روزانهٔ (RDI) ویتامین C و ۷۶ درصد از مقدار موردنیاز روزانهٔ منگنز بدن را تأمین میکند.
آناناس حاوی بروملین (bromelain) هم هست؛ ترکیبی از آنزیمهایی که به داشتن خواص ضدالتهابی و هضم پروتئین شناخته شدهاند. بررسیهای آزمایشگاهی و مطالعه روی حیوانات نشان میدهند که بروملین میتواند به محافظت در برابر رشد سرطان و تومور کمک کند.
بلوبری
بلوبری (Blueberry) فواید عجیبوغریبی برای سلامتی دارد. این میوهٔ کوچک، مواد مغذی فراوانی را در خود جای داده و سرشار از فیبر، ویتامین C، ویتامین K و منگنز است.
بلوبری آنتی اکسیدان بسیار زیادی هم دارد. میگویند میان میوههای رایج، بلوبری حاوی بیشترین مقدار آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدان موجود در بلوبری، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد؛ از جمله بیماری قلبی، دیابت و آلزایمر. این آنتیاکسیدان برای مغز هم اثر محافظتی دارد. برای مثال، ثابت شده که خوردن بلوبری حافظهٔ بزرگسالان را تقویت میکند.
بلوبری اثر زیادی هم روی سیستم ایمنی بدن دارد. مطالعهای حاکی از آن است که خوردن مرتب بلوبری میتواند سلولهای کشندهٔ طبیعی (natural killer cells) موجود در بدن را افزایش بدهد. این افزایش به دفاع در برابر استرس اکسیداتیو و عفونتهای ویروسی کمک میکند.
آووکادو
آووکادو (Avocado) با بیشتر میوهها فرق دارد. بیشتر میوهها کربوهیدرات فراوانی دارند، اما آووکادو کربوهیدرات کمی دارد و بیشتر چربیهای آن سالم است. بیشتر چربی موجود در آووکادو اسید اولئیک (oleic acid) است؛ چربی غیراشباعی که به کاهش التهاب و تقویت سلامت قلب انسان کمک میکند.
انار
انار (Pomegranate) از سالمترین میوههایی است که میتوانید مصرف کنید. نهتنها انبوهی از مواد مغذی دارد، بلکه ترکیبهای گیاهی قویای هم دارد که فواید فراوانی برای سلامتی دارند.
سطح آنتیاکسیدان در انار سه برابر چای سبز است! مطالعات نشان دادهاند که انار اثر ضدالتهابی دارد و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند.
توت فرنگی
توت فرنگی (Strawberry) بسیار مغذی است. ویتامین C، منگنز، فولات و پتاسیم به مقدار زیادی در این میوه وجود دارد. توتفرنگی در مقایسه با سایر میوهها شاخص گلوکز نسبتا پایینی دارد. مصرف این میوه باعث افزایش زیاد قند خون نخواهد شد.
توتفرنگی هم مانند سایر توتها سرشار از آنتیاکسیدان است و میتواند خطر بیماریهای مزمن را کاهش دهد. بررسیهای آزمایشگاهی و مطالعه روی حیوانات حاکی از آن هستند که توتفرنگی برای پیشگیری از سرطان و تشکیل تومور هم مفید است.
پرتقال
پرتقال (Orange) یکی از پرطرفدارترین و مغذیترین میوههای دنیاست. مصرف یک پرتقال متوسط، مقدار قابلتوجهی ویتامین C و پتاسیم تأمین میکند. پرتقال منبع خوبی از ویتامینهای گروه B، مانند تیامین و فولات هم هست.
ترکیبهای گیاهی در پرتقال خواص فراوانی برای سلامتی دارند. این ترکیبها عبارتاند از: زردینه (Flavonoid)، کاروتنوئید و سیتریک اسید. برای مثال، سیتریک اسید میتواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش بدهد. پرتقال هم مانند لیمو مقادیر فراوانی ویتامین C و سیتریک اسید دارد که به افزایش جذب آهن و جلوگیری از کم خونی کمک میکنند.
انبه
انبه (Mango) منبع غنی ویتامین C است. این میوه حاوی فیبر حلپذیر هم هست که میتواند فواید فراوانی برای سلامتی داشته باشد.
انبه خواص قوی آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هم دارد که میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف کمک کنند. در مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، ثابت شده که ترکیبهای گیاهی مانگو در برابر دیابت هم مقاومت میکنند.
سیب
انبه (Mango) منبع غنی ویتامین C است. این میوه حاوی فیبر حلپذیر هم هست که میتواند فواید فراوانی برای سلامتی داشته باشد.
انبه خواص قوی آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هم دارد که میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف کمک کنند. در مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، ثابت شده که ترکیبهای گیاهی مانگو در برابر دیابت هم مقاومت میکنند.
موز
موز (Banana) سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و خواص زیادی برای سلامتی دارد. موز را بهعنوان منبع غنی پتاسیم میشناسند. یک موز متوسط ۱۲ درصد از مقدار موردنیاز روزانهٔ این مادهٔ معدنی را تأمین میکند.
یکی از خواص منحصربهفرد موز آرایش کربوهیدرات آن است. کربوهیدراتهای موجود در موزهای سبز نارس حاوی مقادیر فراوانی نشاستهٔ مقاوم هستند که میتواند قند خون را کنترل و احساس سیری ایجاد کند.
موز حاوی پکتین هم هست که به بهبود قند خون و سلامت گوارش انسان کمک میکند. علاوهبراینها، مطالعات نشان دادهاند که کربوهیدرات و مواد معدنی فراوان موجود در موز، این میوه را به منبع فوقالعادهای برای تقویت پیش از ورزش تبدیل میکنند.
گیلاس و آلبالو
گیلاس و آلبالو (Cherry) سرشار از مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر و ویتامین C هستند. آنتیاکسیدانی مانند آنتوسیانین و کاروتنوئید هم دارند که التهاب را کاهش میدهد و از چندین بیماری جلوگیری میکند.
خاصیت فوقالعادهٔ دیگر گیلاسها، ملاتونین (Melatonin) موجود در این میوههاست. ملاتونین هورمونی است که موقع خواب به مغز پیام میدهد. بنابراین این میوهها میتوانند به درمان بی خوابی و سایر اختلالات خواب کمک کنند. مطالعهای نشان داده که ملاتونین موجود در آب آلبالوی ترش، مدت و کیفیت خواب را افزایش میدهد.